Bergslagskrogen

Bergslagskrogen har som slogan ”Ronnebys mysigaste restaurang” och det är lätt att förstå varför de valt just denna fras. Restaurangen ligger i en byggnad som byggdes 1906 vilket även tydligt speglar sig i stilen och känslan. De har valt att lyfta fram den historiska känsla som sitter i huset på ett mycket mysigt och snyggt sätt. Från början var det lagerlokal till det stora företaget Kockums Emaljverk men när dess verksamhet byggdes det ett kulturcentrum i huset där nu även restaurangen ligger.

Meny

Vad som står på lunchmeny varierar vecka till vecka men är ofta klassisk svensk husmanskost. Däremot är det mycket enkelt att se gällande meny på hemsidan. De som gärna äter på Bergslagskrogen kan även skicka ett SMS till 070 -3427392 vilket gör att man får lunchmenyn på SMS.

Utöver lunch samt a´la carte erbjuder även Bergslagskrogen en rad olika bufféer. Dessa är däremot sammansatta för ett visst antal personer och måste beställas i förväg. Vissa bufféer kräver att man beställer minst 4 portioner medan det på andra krävs minst 15 portioner. Exempel på bufféer som kan beställas är Mexikanskt, Exotisk Planka och Italienskt.

Allt för festen

Några ingredienser för en riktigt lyckad fest är riktigt god mat och bra underhållning. Bergslagskrogen har valt att erbjuda ett helhetskoncept där man kan få hjälp med allt från partytält och egen grillmästare till trubadur. Självklart går det även att beställa de olika tjänsterna separat. De kan komma ut till den plats där festen ska vara och erbjuda samma höga kvalité som Bergslagskrogen är känd för.

Däremot kan de inte lova att den mysiga stämning som finns i byggnaden och dess omgivning följer med om de anordnar en fest någon annanstans. En del väljer därför att även förlägga festen, bröllopet eller evenemanget på Ronneby Herrgård.

Öppettider:

Bergslagskrogens ordinarie öppettider är måndag till fredag 11.30-14.30 samt helger 12-15. Utöver det vid speciella evenemang. Öppettiderna ändras även i viss mån under december då julbordet inte sällan är fullbokat.