Brunnsbadet

Brunnsbadet är ett mycket uppskattat utomhusbad i Ronneby som byggdes 2010. Visserligen finns en klassisk motionsbassäng på 25 meter men de flesta kommer hit för att njuta av det mycket stora badlandskapet som bjuder på allt från häftiga vattenrutschbanor till lugna och sköna bubbelbad.

Den längsta banan är ”Magic Hole” som slingrar sig 93 meter från start till mål. Här åker man på stora gummiringar genom banan och flera kan åka samtidigt. På ett sätt kan det snarare liknas med enklare forsränning än just vattenrutschbana.

Den kortare banan är 75 meter och består av en klassisk vattenrutschbana med tunnlar och svängar.

De allra minsta barnen får däremot hålla sig i småbarnsbassängen. Här varierar vattendjupet mellan 25cm och 50cm och självklart finns det även här en vattenrutschbana även om den är betydligt mindre än de två stora på området.

Priser och Öppettider

I förhållande till badanläggningens storlek är entrépriset ovanligt lågt. Men då ska man komma ihåg att det inte ingår någon möjlighet till att åka rutschbanorna i entréavgiften. För att få åka dessa attraktioner måste ett rutchkort även köpas.

Entrén kostar för vuxen 50kr och för ungdomar (7-20år) 25kr. Barn under 7 år går in gratis. Ett rutchkort kostar 40kr per dag.

Det finns även familjebiljetter samt säsongsbiljetter som gör att priset kan bli lägre.

Under högsäsong (15 juni – 16 augusti) har anläggningen öppet 10-18. Utöver det går det att gå på morgonsim mellan 7 och 9. Två timmar då det är betydligt lugnare på anläggningen än när vattenrutschbanorna har öppnat och en tid då många därför passar på njuta av att simma i lugn och ro.

För övriga öppettider – Se hemsidan.

Lämna djuren hemma tack…

Inga djur är välkomna in på badhuset. Detta på grund av hygien och att det kan finnas de som är allergiska eller rädda för djuren. Hundar, katter och andra husdjur får helt enkelt stanna hemma. Detsamma gäller uppblåsbara krokodiler, ankor och andra djur. Det finns helt enkelt inte plats om många skulle ta med sig uppblåsbara leksaker till badet.